Tips

Moet jij dit jaar het kerstdiner organiseren? Met deze dingen moet je rekening houden

Nog maar een paar weken en het is alweer kerst. De perfecte tijd dus om na te gaan denken wat je gaat maken, wie er komt en wat je nog nodig hebt. Zo kan het zijn dat je misschien niet genoeg borden en glazen hebt, of misschien helemaal niks bijzonders hebt voor kerst. Het is dan verstandig om op tijd borden huren en eventueel ook glaswerk huren. Daarbij kan je ook nooit vroeg genoeg beginnen met het maken van een boodschappenlijstje. De feestdagen kan namelijk voor veel mensen een stressvolle situatie zijn.

Wat ga je maken

Wanneer je weet wie er allemaal komen en hoeveel personen dit zijn, kan je gaan nadenken over wat je gaat maken en hoeveel rondes je hebt. Bij kerst is het toch wel vaak een 3- gangen menu. Dit houdt dus in voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht maar je mag het natuurlijk ook zo gek maken als dat je zelf wilt. Zorg ervoor dat je de juiste borden en glazen hebt om het mee te bedienen maar ook dat het genoeg is om alle gangen mee te voorzien. Wanneer dit niet het geval is kan je borden huren maar ook glaswerk huren is geen probleem.

Met wie ga je de voorbereidingen doen?

Juist omdat kerst al zo een stressvolle periode is, kan het soms handig zijn om het werk te verdelen. Zo kan je eventueel aangeven dat ieder een gerecht moet maken of dat iedereen zijn of haar eigen borden en glazen mee neemt. Wanneer je dit niet mooi vind overkomen kan je het beste er voor kiezen om borden huren en ook glaswerk huren. Zo weet je zeker dat je genoeg borden en glaswerk in huis hebt. Wanneer je er voor kiest om het eten zelf te maken, vraag dan een iemand om mee te helpen. Zo ben je sneller klaar en heb je zelf ook nog wat tijd om te genieten.