Drinken

Start je dag met een heerlijk kopje koffie

Er wordt wel eens gezegd dat koffie niet gezond is omdat er zoveel cafeïne inzit. Sommige wetenschappers beweren dan weer dat koffie net wel een goede invloed op je lichaam heeft. Je hebt dus voor- en tegenstanders, maar het belangrijkste is dat jij geniet van je kopje koffie als je er eentje drinkt.

Waarom is koffie goed voor ons?

Een van de grootste voordelen van koffie is dat dit drankje ervoor zorgt dat je sneller wakker wordt in de ochtend. De cafeïne komt namelijk in het bloed terecht waardoor het naar onze hersenen geleid wordt. Daar blokkeert de cafeïne een remmende neurotransmitter waardoor je hersenen een stimulerend effect ondervinden. Daarnaast zorgt het er ook voor dat we langer geconcentreerd kunnen blijven.

Een tweede voordeel is dat koffie je stofwisseling verbetert en je meer vet verbrandt. Het is meer bepaald de stof cafeïne die dit veroorzaakt. Deze stof zorgt er namelijk voor dat je meer moet zweten, waardoor je enerzijds meer energie kwijtgeraakt en anderzijds je stofwisseling gaat stijgen. Andere voordelen zijn dat je spieren gestimuleerd worden, je uithoudingsvermogen verbetert en het risico op darmkanker verlaagt.

Soorten koffie

Vandaag de dag zijn er heel wat soorten koffie waaruit je kan kiezen. Wanneer je veel tijd hebt, kan je ervoor kiezen om zelf je koffie te maken. Koffiebonen kopen kan je eenvoudig in de winkel of op het internet. Weet wel dat je eigen koffie malen niet eenvoudig is en tijdrovend. Niet zo handig dus als je ’s morgens niet veel tijd hebt omdat je naar je werk moet vertrekken. Als je koffiebonen koopt, koop je er best van goede kwaliteit omdat dit nauw samenhangt met de smaak. Hoe beter de kwaliteit van de boon, hoe lekkerder.

De laatste jaren zijn koffiemachines waarbij je capsules en pads moet gebruiken sterk op de voorgrond gekomen. Een Nespresso bestellen zorgt tegenwoordig dan ook wel eens voor keuzestress. Een groot voordeel bij Nespresso is dat de capsules volledig recycleerbaar zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de gevolgen voor het milieu wanneer je je volgende kopje Nespresso drinkt. Bovendien duurt het zetten van een vers kopje koffie helemaal niet lang met een Nespressomachine.

Wanneer je geen koffiemachine wil kopen, kan je natuurlijk oploskoffie gebruiken. Je moet enkel water koken en een aantal lepels koffie erin laten oplossen en klaar is kees.

Er zijn met andere woorden verschillende manieren om van een heerlijk kopje koffie te genieten. Ideaal om de dag mee te beginnen!