Tips

Veilig klanten ontvangen in jouw restaurant

Het uiteten gaan is voor Nederland (en de rest van de wereld) behoorlijk veranderd in de jaren 2020 en 2021. De reden is uiteraard bij iedereen bekend. Gelukkig is het einde langzaam in zicht en zijn de meeste restaurants weer open voor het ontvangen van gasten. Belangrijk is dat de hygiëne in jouw restaurant in orde is. In deze blog vertellen wij je hoe je dit in jouw restaurant voor elkaar krijgt.

Schaf kunststof menukaarten aan

Kunststof menukaarten zijn ideaal voor restaurants en cafés. Door de hoge mate van hygiëne in kunststof menukaarten is het niet meer nodig om menukaarten continue te vervangen. Kunststof menukaarten brengen je daarom ook een milieuvriendelijkere manier van bestellen; kunststof menukaarthouders hebben ook een langere levensduur waardoor ze verantwoordelijk zijn voor minder afval dan papieren menukaarten. Bovendien is het eenvoudig om deze te reinigen met een schoonmaakdoekje, waardoor ook de hygiëne te allen tijde in orde is.

Zorg voor voldoende desinfectie mogelijkheden

Dat desinfecteren helpt is al lang en breed bewezen. Toch schiet het er bij een hoop mensen vaak bij in. Vaak is dit geen onwil, maar we zijn het nou eenmaal nog niet helemaal gewend. Zorg daarom dat er in jouw restaurant voldoende desinfectie mogelijkheden aanwezig zijn. Zet bij de entree van het terras een grote desinfectiezuil neer zodat iedereen ontsmet en wel binnenkomt. Daarnaast is een andere zeer handige plek voor een desinfectiezuil bij de toiletten. Dit is namelijk een plek waar veel mensen hun handen gebruiken. Er hoeft maar net iemand tussen te zitten die besmet is om het over te dragen op andere mensen die naar de wc gaan.

Herstructureer het terras

Om zo veel mogelijk mensen op jouw terras te kunnen ontvangen is het nodig dat er voldoende ruimte aanwezig is tussen de verschillende tafels. Het herstructuren van jouw terras kan er daarom voor zorgen dat jij – op een veilige manier – meer mensen kwijt kan. En iedere horecaondernemer weet dat meer mensen meer omzet betekent. Heb jij niet meer ruimte? Vraag eens bij de gemeente of je als tijdelijke uitzonderingen iets meer ruimte mag gebruiken om de afstand te handhaven. Zeker in kleinere gemeenten is dit vaak best mogelijk in overleg.