Tips

Versier je bierflessen met eigen kunst

Wanneer je zelf bier gaat brouwen, dan is dit natuurlijk best spannend. Vooral omdat je vaak niet helemaal weet of het allemaal wel zo zou gaan als dat je vooraf zou hopen. Toch kun je, wanneer je alle stappen keurig netjes volgt heel eenvoudig vanuit je eigen keuken je favoriete biertje brouwen. Het enige wat er dan vaak ontbreekt, is een fancy etiket. Doordat flessen die je gebruikt vaak blanco zijn, is dit het perfecte moment voor zelf bierfles etiketten maken. Dit kun je op allerlei verschillende manieren doen, maar het leukste is natuurlijk om je creatieve geest de vrije loop te laten. Want wanneer je ze enkel voor eigen gebruikt in huis hebt, hoeven de etiketten niet te voldoen aan allerlei verschillende richtlijnen, wat bij het verkopen wel noodzakelijk is.

Zelf brouwen

Alvorens je daadwerkelijk kunt beginnen met het versieren van de etiketten, is het natuurlijk wel zo handig dat je ook een biertje hebt gebrouwen die je in de flessen kunt doen. Het is dus noodzakelijk om eerst te bepalen welk bier jij wilt brouwen. Online vind je tal van verschillende soorten, zodat je eenvoudig kunt kiezen wat jij het lekkerste vindt. Of je nu kiest voor een tripel bier recept of een ander biertje, het kan allemaal.

Fles versieren

Wanneer je een etiket op je fles saai vindt, dan kun je je bierfles natuurlijk ook versieren met allerlei andere leuke versiering. Wat ook leuk is, is om samen met je kinderen een lekker aan het knutselen te gaan. Zo vermaak je niet alleen je kinderen, maar heb je ook direct een prachtig versierde fles. Pas uiteraard wel op met de flesjes, want ze zijn van glas. Dus zorg dat jij je kinderen niet alleen laat met een flesje, want als ze er eentje laten vallen, dan kunnen ze zich lelijk bezeren.

Professionele etiketten

Wil jij het allemaal toch iets professioneler aanpakken, dan kun je er ook voor kiezen een etiket te laten ontwerpen. De kosten zullen doorgaans wel een stukje hoger liggen, aangezien de oplage vaak relatief weinig is. Wanneer je zelf handig bent met de computeren, dan kun je er ook voor kiezen er zelf eentje te ontwerpen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is de etiketten te laten afdrukken en eventueel op maat laten snijden. Je plakt het etiket op de fles en het lijkt net of je een flesje bier uit de winkel hebt gehaald.